torsdag 9 februari 2012

Hembesök och samordning

Idag har vi haft besök ifrån psykiatrin, till skillnad ifrån förra gången blev denna gång väldigt bra. Respektfullt, frågande möte ifrån 2 väldigt bra behandlare.

Även L blev glad och kände sig respektfullt bemött. Det är alltid roligt när människor förstår, eller försöker förstå. Bara viljan kan göra den du ska hjälpa mycket mer villig att försöka att 'ta' in dig i sitt liv. Det är oerhört viktigt när det handlar om människor inom psykiatrin. Många är rädda, svårt med tillit till myndigheter, eftersom många inte fått den tilliten de behöver.

En sak som är avgörande och svårigheter inom vård och stöd idag till de människor som har det svårt är just = samordning.
Idag finns ingen tid till samordning mellan psykiatri och kommun, många är överbelastade med jobb och mycket dåliga förutsättningar för att göra ett bra jobb. Deras besök blir en räcka för att klara av sitt jobb. Det är många faktorer som ska fungera och klaffa om du ska få ett bra resultat. Ett är att ha tid att försöka få ett individuellt perspektiv på den du ska hjälpa. Varje människa är en ö, som har alldeles egna personliga erfarenheter och svårigheter som vi måste försöka att få tillgång till, och upparbeta tillit till att bli insläppta.

Att inte ha samordning och att organisera individuellt är just det problemet inom vård och omsorg idag. Att bemöta någon kräver tid, information och ett engagemang. Att ha tid att sätta sig in i varje människa kräver också fingertoppskänsla för hur jag ska lyckas uppbåda den tilliten som krävs för att få tillgång. Det är där samordningen kommer in, att diskutera andras erfarenheter och dela information gör att detta skapar bättre förutsättningar, vilket inte finns tid till idag.

Bra dag och min inspiration börjar sprira.

Lånad ifrån Kreativ Design

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar