torsdag 16 augusti 2012

Summering

Läste på en annan blogg ang utbrändhet, att hon träffat någon terapeut som hade i sin terapi att alltid göra någonting varje dag som förde en framåt. Jag vet ju hur ledsamt såna där KBT inspirerade förslag kan vara för mig (om jag inte lyckas?), men det lät faktiskt bra och något jag kan försöka?!

När jag tänkte på det i morse, kom jag ihåg hur mycket jag faktiskt gjort under bara denna lilla vecka (som inte ät skit än!). Jag har gått emot massor av mina rädslor som verkligen har hämmat mig, och tydligast kommer det till mig att det känns något otroligt skönt när jag gör det! Och hur stolt jag känner mig efter jag "låtsas" kunna, vara okej osv.

Det kommer ännu inte automatiskt utan jag tränar mig fortfarande.

En sak som jag inte velat tänka på men som jag ska göra tvärtom nu emot bag jag brukar. Är att verkligen "känna" den oron och be om hjälp direkt istället för att låta det gå för lång tid för att jag inte orkar känna vissa känslor.

Det handlar om L och årstiderna (höst vinter) som närmar sig. Och med det gamla nojor ang sjukdomar som kommer med det. Jag har börjat märks en tendens till tvångstankar ang speciellt mat i samband med rötmånaden. Det innebär "slänga-mat-perioden" som jag klart och tydligt har sagt ifrån att jag klarar en vinter till.
Igår åt L soppa, 2 burkar varav 1 åkte i soporna. Det oroar mig och något jag ska be om hjälp för så snart jag kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar