tisdag 18 september 2012

Hyperfokus

Har jag haft senaste dagarna, och därför inte hunnit blogga som jag har velat.

Först allt kring L och hans problematik, och min fullständiga maktlöshet inför det. Jag har skrivit till stadsdel och tom kommun politikerna, ang L och ifrågasätter varför det inte händer något alls? Sista budet är att psykiatrin och stadsdelen ska träffas och diskutera vilket boende och hjälp L behöver!?

Först blir jag arg för att det tar sååå lång tid! Och tycker det är så idiotiskt att behöva ha ett möte ang det, när L varit aktuell och känd för dessa båda varit sista 10 åren. Det verkar som om L är "rocketsience" liksom. Som att det inte går att lyssna på L och sen bara agera utifrån det?! För lätt? Eller?

Problemet är som alltid = pengar, ekonomi, fördelning, bokföring.

Deras samtal är nödvändigt för att diskutera den ekonomiska fördelningen av kostnaderna för L! Det är vad det handlar om! Psykiatrin ska stå för behandlingen (landsting) och stadsdelen ska stå för stöd / boende (kommun). Däremellan står L!!!

Sen blev jag konfunderad? Om vi bortser från ovanstående, utan bara tar handläggaren på hennes ord, ska de faktiskt diskutera vilken hjälp L behöver!
Är inte det viktigaste att L är med då?

Det finns ju tom skrivit i SoL, att klienten ska få medverka i utredningen. Varför har ingen frågar L om han ska vara med? Är inte hans synpunkter viktigast?

Förvirrad ?!

1 kommentar:

  1. Gud så jobbigt och förvirrande. Fast jag tycker det låter som ett framsteg att de ska diskutera tillsammans trots allt. Och din son kan slippa diskussionen om vem som betalar tycker jag. Förstås jätteviktigt att han är med i sin egen planering och jag hoppas för er skull att det blir verklighet snart. Du är jätteduktig som kämpar så för honom och jag undrar vad som skulle hända om inte du fanns och kämpade så hårt? Hemskt att det funkar så dåligt!!!

    SvaraRadera