onsdag 5 december 2012

Brinna Slockna

Har alltid haft svårt för att engagera mig normal - eller lite mer än vanligt - i saker och ting.
Just nu är det politik, som hägrar och dagens beslut i riksdagen om läxhjälp med RUT avdrag för gymnasieelever (finns redan för grundskolan). Om det var så att RUT avdraget gällde alla skulle jag inte tycka det var alls dåligt, men nu gör det inte det. Det retar mig, som tycker att alla människor inom ett samhälle ska ha samma chans. Att sen det finns människor som har det bättre än andra kommer alltid finnas, men någon måtta får det väl vara!?

Det är så uppenbart nu så det kan inte missas av oss människor, och vilka kostnader sen? Ja helt olidligt att tänka på det.

Vi betalar 15 miljarder i RUT och ROT avdrag för år 2010 (skattefinansierat) alltså mindre intäkter för staten.
Äldrevården i budgetpropositionen för år 2013 är = 40 miljarder.


Jämför siffrorna och betänk att kommunerna får mindre anslag till äldrevård, de äldre får i vissa kommuner både betala toalettpapper och tvättrasor, för att kommunen inte har råd. Och ändå ;
Lägger vi 15 miljarder på Rut och Rot för tex, klippning av äppelträd för de som har det, rengöring av pooler, matlagning, och nu även bartendrar.

Vore det inte bättre att lägga de pengarna på miljön tex, eller den offentliga sektorn? Svaret finns inom dig, i ditt hjärta. Hur vill du att vårt samhälle ska fungera, och vara uppbyggt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar