fredag 14 december 2012

Fredag

 
Jag har slutat blogga mycket, vet inte riktigt vad det beror på? Spontant tror jag det har att göra med att jag faktiskt börjar må mycket bättre, att jag också tränar vilket gör att jag inte gör samma dagliga rutiner längre.

Sista dagarna har jag återigen haft en "dipp" som gör att jag har svårt att ta mig ut efter träningen, och det har också påverkat mina tankar, för den där olidliga tröttheten är skrämmande. Jag vill inte dit igen. Vet inte om jag överskridit mina energi resurser, och att det är därför jag känner såhär? Men försöker att inte analysera så mycket, utan bara vara i acceptans, att situationen är som den är.

Jag ska försöka att ta det goda i livet, att faktiskt försöka att se mig själv där jag är (vilket är oerhört svårt, då jag är en aktiv person), och bara vara utan att göra någon bedömning av det. Men det är svårt, alla intryck ifrån sociala medier, TV, möten dränker liksom min egen röst.

Något jag funderat på de sista dagarna, som också är oerhört viktigt för mig (har blivit) är mina egna drömmar. Jag är en sån person som ofta inte alls tänker på framtiden - om det inte gäller ekonomi, där blir jag orolig och katastroftänkande - och därför inte har så lång framförhållning. Jag acceptera och önskar mig liksom inget förutom här-nu. Men det är bra att ha önskningar, det är värdefullt som människa att ha något att se fram emot, eller önska sig.

Mina 3 önskningar, som jag kommer att försöka uppfylla är ;

  1. Jag vill tillfriskna eller återupprätta mig själv ifrån de sexuella övergrepp som jag blev utsatt för i min barndom. Jag önskar proffessionell hjälp med att träffa män och "göra om", alltså ha en guide för mig själv som är sund och frisk, som kan hjälpa mig att se de mönster jag bär med mig omedvetet i relation till män (kärleksrelationer).
  2. Jag önskar att jag innan jag dör, får bo i en röd stuga med vita knutar, torp och bara skriva och ha djur och natur nära min själ.
  3. Jag vill arbeta med ungdomar, killar tjejer, och ge de min historia, och hjälpa framförallt de som har ADHD att strukturera sitt liv, och vara ombud för dem och tillvarata deras rättigheter.
Inga små önskningar, men ändå uppfyllbara. Jag fick av min sponsor reda på att om jag jobbar emot det, så kommer det hända när jag är redo. Och eftersom jag tror på att det som ska hända händer (ödet?) så är jag redo.

1 kommentar:

  1. Att ha drömmar och tankar om framtiden låter helt underbart. Jag tänker att vi behöver våra drömmar oavsett om de slår in eller inte egentligen. Men att ha visioner som man kanske kan realisera i någon form är spännande och utmanande. Och dina drömmar låter som fantastiskt fina sådana tycker jag.
    Att ha dålig ekonomi och alltid oroa sig för pengar är ju ett väldigt reelt problem och det är inte konstigt att det upptar mycket av din tid eftersom du verkar leva i en osäker värld. Samhället har blivit så mycket tuffare och våra gemensamma skyddsnät har blivit allt glesare, vilket skrämmer mig mycket. Jag hoppas och önskar dig en riktigt God Jul och ett bra slut på det här året och att nästa år ska bjuda på framgångar i ditt liv!
    Och vad skönt att du mår bättre och ha kommit in i något nytt.

    SvaraRadera