lördag 9 mars 2013

Förändring

Måste förändra mig lite, börjar med bloggen som är det lättaste.
Har iallafall fått reda på att jag får komma tillbaka till gamla arbetsförmedlingen Globen, där jag trivdes bäst och där jag alltid utgått ifrån och fått jobb - varje gång.

Har kommit ut idag också, och pratat med en väninna, som varit inne i den här "svängen" med arbetsförmedling och olika stödåtgärder för att hon ska få jobb. Jag beundrar henne, att hon inte låtit sig knäckas, och hennes styrka hur hon gått till olika ställen i flera år, allt för att hon är "för" bra, "för" engagerad, som gör att hon påbörjar projekt och sen blir helt stilla, och apatisk. Behöver jag säga att hon också har ADHD? Nä tänkte väl det.

Jag är helt övertygad om att jag passar någonstans, har massor med erfarenhet, iof av det mest på livets "baksida", och inte så mycket akademisk erfarenhet förutom mitt yrke. Men jag vet att jag kan göra skillnad, och passa in och också 'ge' mycket på rätt plats. Jag ska försöka att ha det som mitt mantra, när jag far omkring i dessa stödåtgärder. Jag är för frisk för att vara sjuk, och för sjuk för att vara frisk! Haha, lät roligt. Men så är det verkligen.

Vi med ADHD, har en snabb hjärna som gärna vill somna, men många förstår inte det, att vår logiska tankeverksamhet oftast prickar rätt, och det kanske skrämmer många? När jag var på Eductus AB sist läste jag deras årsredovisning först, när jag satt och vänta. Hjärnan är snabb, men det gäller också att kunna utnyttja det till sin fördel, det är inte så lätt med ADHD!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar